Steba SV 2
Steba SV 2
Doporučené nabídky (4)
Nejlevnější nabídky (23)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Univerzální vařič Sous Vide nové generace. Sous-Vide je technika pomalého vaření pokrmů, která zachovává jejich živiny a šťavnatost. Pokrmy se připravují několik hodin při teplotě nižší, než je bod varu. Vakuové vaření umožňuje zachování vitamínů, které se jinými druhy úprav jídel ničí. Sousvide Steba zcela eliminuje přidávání tuků, jelikož zachovává jídlo svěží a křehké i bez omastku. Vaše vaření bude zdravější a chutné jako z prvotřídní restaurace!
TIP: Cílové teploty pro daný typ masa, ryby, vejce nebo zeleninu a doporučené časy vaření metodou Sous Vide najdete v přehledných tabulkách.
SPECIFIKACE
- Rozměry vnitřní (vxšxh): 15 x 30 x 22 cm
- Hmotnost: 3,5 kg
- Příkon: 800 W
- Objem: 10 l
- Rozsah měření teploty: 0,5 ˚C
VÝHODY A NEVÝHODY
Pokrm si zachová své charakteristické aroma, většinu živin a také svou šťavnatost.
Jedná se o zdravé vaření bez zbytečného tuku.
Sous Vide uspoří energii a zároveň špinavé nádobí.
Přesná elektronická regulace teploty.
Cirkulace vody pro zajištění rovnoměrné teploty.
Vaření metodou Sous-Vide. Pokrm si zachová veškeré chuťě, vůně a vitamíny. Maso je neobyčejně měkké a šťavnaté.
Nedochází k vysoušení ani oxidaci potravin.
Elektronické ovládání hrnce je jednoduché a intuitivní.
Čištění je také velmi jednoduché, neboť všechny potraviny se připravují zavakuované a proto hrnec stačí pouze opláchnout a usušit.
Lze používat s vakuovými sáčky jiných výrobců.
V myčce na nádobí lze mýt pouze plastové části hrnce.
PRAKTICKÉ RADY
- Vhodné na sporák: NE
- Vhodné do trouby: NE
- Vhodné do myčky: NE
A jak to vlastně funguje?
Metoda Sous Vide byla tajemstvím těch nejlepších šéfkuchařů po desetiletí, nyní je ale dostupná i pro běžné uživatele. Jedná se o přípravu potravin za nižších teplot ve vakuu.
Ochutit Zavakuovat Zlehka vařit
Maso připravované ve vakuu si zachovává všechny své přírodní chutě. Pokud jej ale ještě dobře ochutíte, prostoupí chuť koření celým masem. Nejdůležitější moment celého postupu - vakuování. Tímto krokem vysajete vzduch ze sáčku, uzavřete jej a zabráníte tak, aby chutě a aroma opustilo sáček během vaření
Při této metodě se ingredience vaří déle, jemněji a při nižších teplotách. Pokud chcete hovězí medium rare, neměli byste například překročit teplotu 56,5°C.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v KULINA
- Hlučnější ale funguje
Čínskej krám
, zakoupeno v ChefShop
- Jsem nadšená. Kdo neochutnal, neví.
- zatím nic
Sous vide v praxi - hovězí maso
Sous vide v praxi - vejce a zelenina
Sous vide v praxi - losos
Sous vide v praxi - drůbež
Sous vide v praxi - vepřové maso