Steba SV 100
Steba SV 100
Nejlevnější nabídky (7)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v BScom s.r.o.
- Přesně nastavitelná teplota po 0,1 stupnícha přesně nastavitelný čas.
- Voda poměrně dost cirkuluje, takže se vše prohlívá rovnoměrně.
- Je to mobilní, použitelné pro různá množství (až 30l - oproti hrncům dané velikosti)
- Nic
Zařízení je opravdu super. Snad jen rada - chtělo by to ještě mít možnost si koupit samostatně stojánek, aby se to nemuselo do hrnce jen tak "naházet". Něco je v nabídce třeba na Amazanu, ale zatím jsem nekupovala. V ČR jsem na tyto stojánky nenarazila. A pokud seženu, pak to bude chtít používat pro vaření spíše hranatý hrnec (třeba gastro nádobu), do kulatého se asi nevmístí.
Je ale škoda, že je k sehnání velmi málo receptů, takže zatím dělám pokusy. Žádné pořádné české stránky s recepty a zkušenostmi jsem také nenašla. Tak mi to nedalo a připravuji stránky s recepty sous-vide sama. Adresa: http://www.sousvide-recepty.cz. Tak snad to všem pomůže.
Parametry produktu
Popis produktu
Sous Vide zařízení od výrobce Steba je v hodné pro přípravu pokrmů metodou Sous-Vide, což je dlouhé pomalé vaření při konstantní nízké teplotě. Přístroj udrží konstantní teplotu v jakékoliv nádobě o hloubce 15 cm a více, která je teplotně odolná. Má nerezové tělo, což vám zajistí jeho dlouhou životnost. Dokáže 30 litrů vody ohřát na teplotu 56 °C s přesností na 0,1 °C přibližně za 45 min.Výhodou je jeho mobilní použití a podsvícený LCD displej, který vás informuje o zvolené i aktuální teplotě a je navíc vybaven časovačem. Sous Vide zachová v pokrmu maximum vitamínů a zajistí maximální šťavnatost a křehkost připravovaného jídla.
SPECIFIKACE
- Rozměry vnější (vxšxh): 32 x 14,5 x 13 cm
- Hmotnost: 2 kg
- Příkon: 1500 W
VÝHODY A NEVÝHODY
Metoda vaření Sousvide umožňuje pomalé vaření za konstantní nízké teploty. Díky tomu bude váš pokrm měkký, šťavnatý a zachová se v něm maximum chutí a vůní.
Jedná se o zdravé vaření bez zbytečného tuku.
Toto cirkulační zařízení urdžuje teplotu v jakékoliv nádobě, která je teplotně odolná o hloubce 15 cm a více. Nemusíte tedy pořizovat Sous Vide hrnec.
Přístroj ohřeje 30 l vody na teplotu 56 °C s přesností na 0,1 °C přibližně za 45 min.
Cirkulace vody 7,5 l /min, mobilní použití. Možnost přípravy až 120 porcí na jednou.
Podsvícený LCD displej pro zvolenou teplotu, aktuální teplotu, časovač.
Nerezové tělo přístroje vám zajistí dlouhou životnost.
Možnost použití s vakuovými sáčky jiných výrobců.
Vyšší pořizovací cena
PRAKTICKÉ RADY
- Vhodné na sporák: NE
- Vhodné do trouby: NE
- Vhodné do myčky: NE
A jak to vlastně funguje?
Metoda Sous Vide byla tajemstvím těch nejlepších šéfkuchařů po desetiletí, nyní je ale dostupná i pro běžné uživatele. Jedná se o přípravu potravin za nižších teplot ve vakuu.
Ochutit Zavakuovat Zlehka vařit
Maso připravované ve vakuu si zachovává všechny své přírodní chutě. Pokud jej ale ještě dobře ochutíte, prostoupí chuť koření celým masem. Nejdůležitější moment celého postupu - vakuování. Tímto krokem vysajete vzduch ze sáčku, uzavřete jej a zabráníte tak, aby chutě a aroma opustilo sáček během vaření
Při této metodě se ingredience vaří déle, jemněji a při nižších teplotách. Pokud chcete hovězí medium rare, neměli byste například překročit teplotu 56,5°C.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v BScom s.r.o.
- Přesně nastavitelná teplota po 0,1 stupnícha přesně nastavitelný čas.
- Voda poměrně dost cirkuluje, takže se vše prohlívá rovnoměrně.
- Je to mobilní, použitelné pro různá množství (až 30l - oproti hrncům dané velikosti)
- Nic
Zařízení je opravdu super. Snad jen rada - chtělo by to ještě mít možnost si koupit samostatně stojánek, aby se to nemuselo do hrnce jen tak "naházet". Něco je v nabídce třeba na Amazanu, ale zatím jsem nekupovala. V ČR jsem na tyto stojánky nenarazila. A pokud seženu, pak to bude chtít používat pro vaření spíše hranatý hrnec (třeba gastro nádobu), do kulatého se asi nevmístí.
Je ale škoda, že je k sehnání velmi málo receptů, takže zatím dělám pokusy. Žádné pořádné české stránky s recepty a zkušenostmi jsem také nenašla. Tak mi to nedalo a připravuji stránky s recepty sous-vide sama. Adresa: http://www.sousvide-recepty.cz. Tak snad to všem pomůže.Sous vide v praxi - hovězí maso
Sous vide v praxi - vejce a zelenina
Sous vide v praxi - losos
Sous vide v praxi - drůbež
Sous vide v praxi - vepřové maso